Blomkål- och kikärtssoppa

Blomkål- och kikärtssoppa

Ingredienser

Du behöver:
1 lök
1 äpple
Olja
1 blomkålshuvud
1 msk Ras El Hanout (marockansk kryddblandning)
1 burk kokosmjölk
1 burk Bonduelle kikärtor (avrunnen vikt 265 g)
1 burk Bonduelle gourmet
majs (140 g)
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Salt och peppar

Dekoration: Färska böngroddar

Metod

  1. Skär löken och äpplet i tärningar.
  2. Skär blomkålen i buketter. Stek i olja i en gryta.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda under lock
    ca 8 minuter tills blomkålen är mjuk.
  4. Mixa soppan och späd eventuellt med mer vatten.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Strö över färska böngroddar och servera.Tips: Servera gärna soppan med lite limesaft.
    Tillagningstid: 20 min.