Belgisk våffla med majs, cheddarost och quinoa/tomatsallad

Belgisk våffla med majs, cheddarost och quinoa/tomatsallad

Ingredienser

DU BEHÖVER:
50 g kokt och kyld quinoa,
220 g vetemjöl
2 burkar Bonduelle majs (avrunnen vikt 2 x 140 g),
2 tsk bakpulver, olivolja,
2,5 dl mjölk
2 ägg,
¼ knippe persilja,

50 g cheddarost,
200 g körsbärstomater,
¼ spetskål,
1 rödlökar,
¼ knippe slätbladig persilja,
äppelcidervinäger,
salt och peppar.

Metod

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda mjöl med bakpulver, 1 msk olja, ½ tsk salt och peppar och rör ihop med mjölk och ägg.
  2. Tillsätt 1 burk majs, hackad persilja och riven ost i degen och blanda väl.
  3. Stek som våfflor i ett våffeljärn – eller som blinier i en blinipanna eller som små pannkakor.
  4. Blanda halverade tomater, skuren kål, rödlök, majs, quinoa med vinäger och olja, krydda med salt och peppar.
  5. Servera våfflorna på en tallrik med quinoa/tomatsallad.

SMAKLIG MÅLTID!
Tips: Kan tillagas med rökt fisk, rökt skinka och ett pocherat ägg.