Banan- och majsmuffins med kokos, bär och skyr

Banan- och majsmuffins med kokos, bär och skyr

Ingredienser

8-10 st
3 ägg
170 g farinsocker
125 g mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kokosflingor

3 mogna bananer
80 g mörk choklad
2 burkar Bonduelle majs (280 g avrunnen vikt),
2 dl skyr
100 g hallon
100 g blåbär
4 kvistar mynta

Metod

  • Vispa ägg och socker poröst.
  • Tillsätt mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kokosflingor och blanda väl med äggsmeten.
  • Skär bananer och choklad grovt och vänd ner i smeten tillsammans med majs.
  • Smörj muffinsformar med lite smör och strö dem med lite socker.
  • Fördela smeten i muffinsformarna och lägg lite extra majs och kokosflingor ovanpå.
  • Baka dem i förvärmd ugn på 185 grader i 25-30 minuter.
  • Låt muffins svalna på galler och ta ut dem ur formen.
  • Servera muffins med skyr, bär och mynta.