Bakad quinoa med ricotta, purjolök och brödsmulor

Bakad quinoa med ricotta, purjolök och brödsmulor

Ingredienser

Till 1 person

2–3 purjolökar, ca 800 g
1 röd chili
¼ knippe oregano
10 kvistar timjan
2 burkar Bonduelle En Liten Twist quinoa
(avrunnen vikt 60 g)
150 g ricotta
1 citron, rivet skal och saft
2–3 msk pankoströbröd
Salt
Svartpeppar

Metod

  1. Skär purjolökarna på längden och dela dem på två.
  2. Finhacka chilin. Hacka oregano grovt och riv citronskalet
    på den fina sidan på ett rivjärn.
  3. Rör ihop ricotta med quinoa, citronskal och -saft. Smaka
    av med salt och peppar.
  4. Lägg purjolökarna på en bakplåtspappersklädd plåt.
    Fördela ricottan över purjolökarna, strö över chili och oregano
    och avsluta med pankoströbrödet.
  5. Grädda i 200 grader i förvärmd ugn cirka 20–25 minuter.

Rätten kan serveras som tillbehör till kött och fisk eller
som självständig vegetarisk rätt.

Smaklig måltid!