Bakad pumpa med röda kidneybönor och kikärtor, örter och yoghurt med grillad kyckling

Bakad pumpa med röda kidneybönor och kikärtor, örter och yoghurt med grillad kyckling

Ingredienser

500 g Hokkaido-pumpa

1 burkar Bonduelle röda kidneybönor
(250 g avrunnen vikt)

1 burk Bonduelle kikärtor
(265 g avrunnen vikt)

¼ knippe timjan

¼ knippe persilja
2 msk olivolja
500 g kycklingbröst
2,5 dl yoghurt
Salt
Svartpeppar

Metod

  • Rengör pumpan, kärnor och skär den i grova klyftor med skal.
  • Lägg pumpaklyftorna på en bakform med bakplåtspapper och vänd den med grovhackad timjan och persilja, olja, salt och peppar.
  • Baka pumpaklyftorna i förvärmd ugn i 200 °C i ca 25 minuter.
  • Blanda pumpaklyftorna med bönor och kikärtor.
  • Fortsätt baka i ca 10 minuter tills de är gyllenbruna och knapriga.
  • Vänd kycklingbitarna i lite olja, salt och peppar och grilla dem på en het grill i ca 2 minuter på varje sida.
  • Servera kycklingen med bakade pumpaklyftor och yoghurt.

Tips: Serveras som tillbehör till både fisk och kött, kan mycket väl ätas som vegetarisk rätt och kan även tillagas med currybönor eller chilibönor.