All day tortilla breakfast med bönmix

All day tortilla breakfast med bönmix

Ingredienser

4 st tortillabröd, 20 cm i diameter
1 burk Bonduelle bönmix (250 g avrunnen vikt)
1 burk Bonduelle majs (140 g avrunnen vikt)
200 g champinjoner
2 msk vegetabilisk olja

200 g av små kvisttomater
200 g chorizo
4-8 ägg
¼ knippe slätbladig persilja

Metod

  • Häll bönor och majs i en sil och låt dem rinna av väl.
  • Rensa och stek champinjonerna i oljan i en stekpanna.
  • Klipp tomaterna i små buketter.
  • Dela korvarna på längden.
  • Hacka persiljan grovt.
  • Placera tortillas på bakplåtar med bakplåtspapper.
  • Fördela svamp, tomater, korv och bönor på bröd.
  • Knäck 1-2 ägg på varje tortillabröd och krydda med salt och peppar.
  • Baka i ugnen i 15 minuter i 200 °C tills ägget är klart.
  • Serveras direkt från ugnen med hackad persilja.

Tips: Kan också tillagas med kikärtor och linser. Det går också bra att steka äggen i en panna och servera dem på tortilla när de är klara.