1. >Recept
  2. >Wokade äggnudlar med morötter, black eye beans, chili och nötter

Wokade äggnudlar med morötter, black eye beans, chili och nötter

Lätt
2 personer
25 min.
Ingredienser:
till 2 personer
1 burk Bonduelle black eye beans (265 g avrunnen vikt)

300 g äggnudlar

400 g morötter

1 rödlök, cirka 50 g

2 vitlöksklyfta

2 msk vegetabilisk olja

1 msk Madras currypulver

1 röd chili

50 g salta jordnötter, hackade

Salt

Svartpeppar
Ingredienser för 2 personer
1 burk Bonduelle black eye beans (265 g avrunnen vikt)

300 g äggnudlar

400 g morötter

1 rödlök, cirka 50 g

2 vitlöksklyfta

2 msk vegetabilisk olja

1 msk Madras currypulver

1 röd chili

50 g salta jordnötter, hackade

Salt

Svartpeppar
  1. Steg 1
    Koka äggnudlarna enligt anvisningarna och håll dem varma.
  2. Steg 2
    Skala morötterna och skär dem i tjocka stavar, cirka 6 cm långa.
  3. Steg 3
    Finhacka rödlök och vitlök.
  4. Steg 4
    Bryn löken i en varm wok med olja, tillsammans med morötterna, bönorna och curryn, smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Steg 5
    Blanda i nudlarna i woken och garnera med grovhackad koriander, hackad chili och jordnötter.
  6. Steg 6
    Tillsätt gärna en burk kokosmjölk i woken.
Tips:
Rätten kan serveras som tillbehör till både fisk och kött, men fungerar även utmärkt som en egen vegetarisk måltid. Bönorna kan ersättas med chilibönor, currybönor, linser eller kikärter.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt
  • Bakade chilibönor med majs, rotfrukter, ...
  • Små rostade morötter med majs, champinjo...
  • Fiskbullar med majs och rotfruktsremoula...