1. >Recept
  2. >Burger med grillad kyckling och cornslaw

Burger med grillad kyckling och cornslaw

Lätt
1 person
30 min.
Ingredienser:
för 1 person
1 msk majonnäs

1 msk yoghurt naturell

0,5 msk limesaft

Lite chipotle-chilipulver

Salt och peppar

1 msk hackad koriander

1/8 spetskålhuvud

1 burk Bonduelle Majs (totalt 130 g avrunnen vikt)

1 liten näve sköljd babyspenat

1 kycklingbröst

Olivolja

1 salladslök

0,5 avokado

1 brioche-hamburgerbröd

Ketchup
Ingredienser för 1 person
1 msk majonnäs

1 msk yoghurt naturell

0,5 msk limesaft

Lite chipotle-chilipulver

Salt och peppar

1 msk hackad koriander

1/8 spetskålhuvud

1 burk Bonduelle Majs (totalt 130 g avrunnen vikt)

1 liten näve sköljd babyspenat

1 kycklingbröst

Olivolja

1 salladslök

0,5 avokado

1 brioche-hamburgerbröd

Ketchup
  1. Steg 1
    Rör ihop en dressing av majonnäs, yoghurt och limejuice och smaka av med chipotle, salt och hackad koriander.
  2. Steg 2
    Hacka spetskålen fint och lägg i en skål. Låt majsen rinna av i en sil och lägg i samma skål.
  3. Steg 3
    Tillsätt spenat och dressing och blanda allt. Låt cornslawen dra medan du gör resten.
  4. Steg 4
    Värm ugnen till 200 grader.
  5. Steg 5
    Banka kycklingbröstet lätt mellan två bitar bakplåtspapper. Hetta upp en panna eller grillpanna på ganska hög värme och stek kycklingbröstet i olja i ca 4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Steg 6
    Finhacka salladslöken och skär avokadon i tunna skivor.
  7. Steg 7
    Värm hamburgerbrödet i mitten av ugnen i 3–4 minuter. Halvera det och bygg nu din burgare. Börja med ketchup på botten, sedan kyckling och ovanpå det rikligt med cornslaw. Toppa med avokado och salladslök. Avsluta med överdelen.
  8. Steg 8
    Ät direkt – gärna med resten av cornslawen bredvid.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt
  • Majsfrikadeller

    Hemlagade köttbullar är en klassiker ...men visst vore det kul att ge dem en twist? Gör en gammal klassiker på ett helt nytt sätt med Emma Martinys recept på spröda, vegetariska majsfrikadeller.

  • Tuna melt med majs och ruccola
  • Bakad sötpotatis med majssalsa, guacamol...